Prettig leef- en werkklimaat HAMU Hattem

Klimaatbeheersing Hamu Hattem

Prettig leef- en werkklimaat te realiseren in het nieuwe bedrijfspand van HAMU Automaterialen

Bouwbedrijf Boezewinkel & Mulder Bouw gaf Carool Installatiebedrijf uit Klarenbeek de opdracht om een prettig leef- en werkklimaat te realiseren in het nieuwe bedrijfspand van HAMU Automaterialen. Letterlijk iedere vierkante meter is benut voor de beste, duurzame klimaatregeling. “Wat in het nieuwe pand niet mocht ontbreken is o.a. een energie-efficiënt en gebruiksvriendelijk vloerverwarmingssysteem”, aldus Leroy Beekman van Carool Installatiebedrijf.

Distributiecentrum met uitstraling voor HAMU Automaterialen

Het gaat goed met HAMU Automaterialen. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid, met inmiddels 9 vestigingen in het hele land. Om tegemoet te kunnen komen aan die groei, is een nieuw distributiecentrum gerealiseerd op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Niet alleen HAMU Epe verhuist hier naar toe, ook het bandenhotel dat voorheen gevestigd was in Putten krijgt hier een plek.

Bedrijvenpark H2O is een regionaal bedrijvenpark van 50 hectare, dat ligt langs de snelwegen A28 en A50 bij het knooppunt Hattemerbroek. Vanwege de gunstige ligging en bereikbaarheid was deze locatie een logische keuze van HAMU Automaterialen. Het is de perfecte plek om klanten in de regio te voorzien van allerhande automaterialen, gereedschappen en banden.

Beloftes waarmaken

Het ontwerp voor de nieuwbouw is van de hand van Witteveen Architecten uit Apeldoorn. Het vormt het uitgangspunt voor hoofdaannemer Boezewinkel & Mulder Bouw uit Voorstonden, die al vroeg in het proces de touwtjes in handen nam bij de uitvoering. “Dat vinden we ook belangrijk”, aldus Niels Mulder van Boezewinkel & Mulder Bouw. “Wij investeren graag meer tijd in het voortraject, dan is voor de klant meteen duidelijk wat we kunnen leveren en kunnen we de gedane beloftes ook waarmaken. De hoofdvestiging in Harderwijk hebben wij ook gebouwd, vandaar dat HAMU ons wist te vinden.”

Twee delen

Het nieuwe pand bestaat feitelijk uit 2 delen: Een bandenhotel van 1.933 m2 en een distributiecentrum van 1.267 m2. “Tussen de twee delen staat een brandmuur die de kans op brandoverslag tot een minimum beperkt. Het tussenlid is helemaal van glas. De maatvoering hiervoor kwam nauw, met puien van een kleine 10 meter breed en ruim 7 meter hoog.” Het bandenhotel is voorzien van stellingen en wordt voor het overgrote deel benut voor de opslag van banden. Verder is er een kantine, ruimte voor eventueel kantoorplekken en een techniekruimte. Op het dak zijn bovendien 3 energiezuinige warmtepompen geïnstalleerd. Het distributiecentrum bestaat wederom voor het grootste gedeelte uit stellingen, evenals aparte ruimtes voor o.a. aanlevering en bevoorrading. Daarnaast is er een showroom van 420 m2. “Aan de achterzijde is nog een nachtsluis aangelegd zodat ook ’s nachts materialen kunnen worden aangeleverd.”

Tijdloos en duurzaam

“Het is een immens gebouw van in totaal 3.200 m2. De zorg waarmee de materialen voor de buitengevel zijn uitgezocht- tijdloos en duurzaam – is bijzonder. De buitengevel is voorzien van prachtige zinken bekleding, dezelfde die ook is gebruikt voor HAMU Harderwijk. Een mooi geheel, dat het gebouw een uitstraling geeft die past bij deze toplocatie.”

Klimaatregeling op z’n duurzaamst

Bouwbedrijf Boezewinkel & Mulder Bouw gaf Carool Installatiebedrijf uit Klarenbeek de opdracht om een prettig leef- en werkklimaat te realiseren in het nieuwe bedrijfspand van HAMU Automaterialen. Letterlijk iedere vierkante meter is benut voor de beste, duurzame klimaatregeling. “Wat in het nieuwe pand niet mocht ontbreken is o.a. een energie-efficiënt en gebruiksvriendelijk vloerverwarmingssysteem”, aldus Leroy Beekman van Carool Installatiebedrijf. Dit is aangesloten in combinatie met een warmtepomp die op milieuvriendelijke wijze voorziet in verwarming of bij gelegenheid voor koeling. “Dit is een mooie, duurzame en energiebesparende oplossing voor de gasgestookte CV-ketel, aangezien de warmtepomp voor een groot deel gebruik maakt van hernieuwbare energie uit de omgeving.” Daar-
naast is er een WTW unit aangebracht als onderdeel van de balansventilatie. “Hiermee kan enorm op de stookkosten worden bespaard, omdat het rendement van het ventilatiesysteem met warme terugwinning erg hoog is.” Een persluchtinstallatie stond eveneens op de to-do-list. “Perslucht is een kostbare energiedrager. Met uiterste precisie zorgen wij dat het opwekken en distribueren op een zo efficiënt mogelijke en veilige manier gebeurt, om de beste persluchtkwaliteit en –afname te waarborgen.”

bron: Industriebouw -> https://industriebouw-online.nl/magazines/editie-56/

Prettig leef- en werkklimaat HAMU Hattem

Offerte klimaatbeheersing aanvragen

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een prettig werk- en leefklimaat? Carool Installatiebedrijf bekijkt wat voor u de beste oplossing is.

Recente projecten

Airco plaatsen bij Bastell magazijninrichting

Airco plaatsen bij Bastell magazijninrichting

Warmtepompsysteem geïnstalleerd

Warmtepompsysteem geïnstalleerd

Airconditioning plaatsen

Airco plaatsen winkelpand