Warmtepompsysteem geïnstalleerd

Warmtepompsysteem geinstalleerd

Voor een vrijstaande woning hebben wij een brongebonden warmtepompsysteem geïnstalleerd

Voor een vrijstaande woning hebben de monteurs van Carool weer een mooi project mogen afronden voor de installatie van een brongebonden warmtepompsysteem. In dit project is gebruik gemaakt van het type bronsysteem: brine/water warmtepomp, die in Nederland het meest wordt toegepast. Het realiseert duurzame energie uit de bodem met een rendement van meer dan 500%.

Er is maar een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig om de duurzame energie om te zetten naar energie die te gebruiken is voor de woning. Het rendement blijft stabiel, ongeacht de weersomstandigheden. Dit brengt tot stand dat de warmtepomp een ideaal milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele installaties, zoals een gasgestookte CV-ketel.

De bodem beschikt doorgaans over een continue temperatuur van 10 graden Celsius. Voor de installatie worden een of meerdere boringen uitgevoerd van ongeveer 50 meter diepte. Een warmtewisselaar wordt in het boorgat aangebracht die gevuld is met een water glychol mengsel. Wanneer namelijk het water glychol mengsel door de wisselaar stroomt, wordt warmte aan de bodem en het grondwater onttrokken en vervolgens afgegeven aan de warmtepomp.

Een brine/water warmtepomp heeft ook de mogelijkheid om passief te koelen. Dit levert een groot voordeel op in de zomerperiode, aangezien de woning dan gekoeld kan worden met een minimaal elektriciteitsverbruik. U heeft dus een bijna gratis koeling in de zomer, doordat de woning met de grondtemperatuur gekoeld wordt.

De plaatsing van de warmtepomp kan in principe door de gehele woning. Bijvoorbeeld op uw zolder, in de kelder of onder de trap. Het wordt aangeraden om een warmtepomp op een lage temperatuursysteem aan te sluiten, als voorbeeld vloerverwarming om deze zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Met een warmtepomp bespaart u niet alleen op uw gas- en elektriciteitskosten, het levert ook een waardevolle bijdrage aan het milieu door een significant lagere CO2-uitstoot. En in essentie gaat het er natuurlijk om dat u gewoon een hele comfortabele woning heeft!

Warmtepompsysteem geïnstalleerd

Offerte warmtepompsysteem aanvragen

Bent u op zoek naar een warmtepompsysteem? Carool Installatiebedrijf kijkt graag mee wat voor u de beste oplossing is.

Recente projecten

CV ketel vernieuwd in Apeldoorn

CV ketel vernieuwd in Apeldoorn

Droom installatie

Droom installatie

Renovatie sanitair en vervangen CV installatie

Renovatie sanitair en vervangen CV installatie

PVC dakbedekking

Dak vervangen voor PVC dakbedekking